Certificaatuitreiking voor drielaags PVC-buizen

Tijdens de GWW-beurs Infratech reikte Bert van Erkel, inspection manager divisie gas & water van Kiwa, een certificaat uit aan Gabriël Spruijt, algemeen directeur van Dyka. Het certificaat bewijst dat minstens 40% recyclaat in 3-laags PVC-buizen is toegepast en is tevens het sluitstuk van een convenant van Kiwa en Dyka.

Fysiek is van een drielaags buis niet vast te stellen welk percentage recyclaat dit bevat. Alleen door het productieproces te monitoren en daarin meetpunten in te bouwen kan dit worden vastgesteld. Met een audit op de inzet van recyclaat op het productieproces stelde Kiwa als onafhankelijke partij vast dat de drielaags PVC U-buizen van Dyka, met diameterreeks 110 - 630 mm, geproduceerd zijn volgens EN 13476-2 en tenminste 40% recyclaat bevatten.

De certificering en het gegarandeerde percentage recyclaat toont volgens Dyka aan dat duurzaamheid volledig is geïntegreerd in de bedrijfsvoering en dat de organisatie een voortrekkersrol vervult. Het certificaat is tevens het sluitstuk van een convenant van Kiwa en Dyka om recyclaatgebruik in kunststof leidingen aantoonbaar te maken. De producten met het gegarandeerde percentage mogen van onderstaand logo worden voorzien:

Dyka voert de producten onder de naam Ultra-3 Recyline. Meer informatie hierover is te vinden op de officiële website van Dyka.

Foto: Bert van Erkel, Kiwa en Gabriël Spruit, Dyka

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DYKA BV