Van Uffelen naar MVO Netwerk Beton

In zijn nieuwe functie van programmamanager bij MVO Netwerk Beton coördineert Stefan van Uffelen de samenwerking tussen 26 bedrijven en 7 brancheorganisaties.

Dat meldt MVO Nederland. Het doel is om in 2020 te komen tot een reductie van 1,1 miljoen ton CO2, 30% minder dan in 2010. In het MVO Netwerk Beton werkt de hele betonketen samen aan CO2-reductie en een circulaire economie.

6 duurzame vormen van beton

Beton is een veel toegepast product met een hoge CO2-uitstoot. Die uitstoot kan fors omlaag met de nieuwe technologieën, die de afgelopen tijd zijn ontwikkeld. Zo zijn inmiddels zijn 6 duurzame vormen van beton ontwikkeld. “De techniek is er rijp voor”, vindt Van Uffelen. “De markt moet er nu om vragen. Wij dagen opdrachtgevers uit om in aanbestedingen duurzaamheid meer onderscheidend op te nemen dan nu gebeurt.”

BREEAM-NL

Van Uffelen was onder meer directeur van de Dutch Green Building Council. Daar stond hij aan de wieg van BREEAM-NL. Naast zijn werk als programmamanager bij MVO Nederland is hij actief binnen de World Business Council for Sustainable Development. “Groen beton kan op een effectieve manier bijdragen aan het realiseren van de duurzame doelstellingen en ambities van opdrachtgevers. Dit jaar willen we met 10 opdrachtgevers strategische afspraken maken ten aanzien van duurzaam beton in opdrachten. Daarnaast willen we 3 pilots uitvoeren met veelbelovende verduurzamingstechnieken.”

Foto: Vorig jaar won Stefan van Uffelen (links) de verkiezing 'Duurzame 50 Vastgoed NL'.

Deel dit artikel

permalink