Persoonlijker gevelontwerp door prefab stucvormen

Prefab stucvormen op basis van minerale componenten laten architecten vrij in de keuze voor basiskleur, vorm en formaat. Sto-Ecoshapes hebben een gepersonaliseerd ontwerp, zijn onderhoudsarm, en worden industrieel geproduceerd.

Sto Isoned ontwikkelde de stucvormen met experts uit de wereld van de architectuur, woningbouw en stadsvernieuwing. De organisatie zocht naar een alternatief voor conventionele geveloplossingen, om tegemoet te komen aan de vraag naar duurzame prefab gevels.

Bèta

Een bèta-release van deze Ecoshapes wordt gepresenteerd tijdens Gevel 2015. Architecten kunnen hier zelf ervaren hoe ze een duurzame gevel een persoonlijk tintje kunnen geven.

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

Duurzame geveloplossing

“Toegepast op een buitengevelisolatiesysteem is Sto-Ecoshapes momenteel een van de meest duurzame geveloplossingen in de markt”, meldt Sto Isoned. Op het gebied van CO2-vermindering is er goed nieuws te melden. “De productie van een buitengevelisolatiesysteem met Sto-Ecoshapes veroorzaakt vijf maal minder CO2-uitstoot dan een conventionele gevelopbouw en kost drie keer minder energie.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv