Samenwerkingswinst door BIM-bestanden voor gevelpanelen

De planning en realisatie van gebouwen wordt eenvoudiger, want het volledige aanbod duurzame gevelpanelen van Rockpanel wordt voorzien van BIM. De communicatie en samenwerking tussen ketenpartners als architect en aannemers verloopt hierdoor soepeler.

Pascal Kabo, Technical Service Manager van de Rockpanel Group, ziet BIM als de volgende stap in de digitalisering van planningen en maquettes. “BIM creëert de basis voor een nieuwe verstandhouding tussen architectuur en bouw, omdat het eenvoudiger wordt alle experts bij het planningsproces te betrekken en het systeem een gedetailleerde, driedimensionale weergave van een project mogelijk maakt.”

Eén oplossing

Volgens hem was het dan ook van belang om één oplossing voor heel Europa aan te bieden en om vooraanstaande planners die al BIM gebruiken, nog beter te ondersteunen. “In overeenstemming met die doelstelling zijn de bestanden van alle gevelpanelen op één platform voor heel Europa beschikbaar. Die service ondersteunt de planning van de architecten, maakt het eenvoudiger om beslissingen te nemen en kan de bouw daardoor ook goedkoper en veiliger maken.”

Goed voorbereiden

Om de dienst te realiseren, ging Rockpanel een samenwerking aan met BIMobject. De 3D-modellen zijn vanaf nu gratis verkrijgbaar, zodat de toepassing in digitale maquettes mogelijk is. “Planners kunnen zich op deze manier goed voorbereiden op het groeiende aantal opdrachtgevers die expliciet BIM-presentaties eisen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rockpanel