Bewoners vaker tevreden met balansventilatie met wtw

De afgelopen jaren zijn bewoners vaker tevreden met balansventilatie met warmteterugwinning (wtw). Dat meldt RVO.nl aan de hand van het Infoblad ‘Ventilatiesystemen in energiezuinige nieuwbouwwoningen’ en het onderzoek ‘Balansventilatie met wtw in de woningbouw’ van Lente-Akkoord.

In het infoblad legde RVO.nl belangrijke informatie vast over de kwaliteit van ventilatiesystemen en de directe invloed daarvan op energieprestatie en gezondheidsaspecten. Succesvolle projecten laten zien dat balansventilatie met wtw in alle fasen van het bouwproces volop aandacht verdient.

Systeemeisen

Het systeem moet niet alleen goed ontworpen zijn, maar ook goed worden geïnstalleerd en worden onderhouden. De rapportage bevat een advieshoofdstuk, met daarin tips om tot een goed ventilatiesysteem te komen. De focus ligt hier onder andere op het gebruik van de juiste materialen, schoon en netjes werken en het uitvoeren van een oplevertest.

Aanvullend

Naast deze informatie gaat het infoblad onder andere in op wet- en regelgeving omtrent ventilatie en de eigenschappen van verschillende ventilatievormen.

Tevreden

De publicatie ‘Balansventilatie met wtw in de woningbouw’ van het Lente-Akkoord concludeert dat bewoners tevreden zijn over balansventilatie met wtw, mits de installatie goed is aangelegd en er werkelijk sprake is van energie- en kostenbesparing.  Verder is het van belang dat er een duidelijke gebruiksinstructie wordt gegeven.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)