Kantoortransformatie naar bijna 600 appartementen

Het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit in Rotterdam wordt getransformeerd naar bijna 600 appartementen en woonstudio’s. Een tijdelijke constructie, ontworpen door IMd Raadgevende Ingenieurs, zorgt ervoor dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage staan.

De tijdelijke, stalen constructie verspreidt het gewicht van de kraan en de maximale hijslast, zodat de bestaande constructie deze kan opnemen. Voordeel van de aanpak is dat een nieuwe, dure fundering wordt voorkomen.

Verder zijn Klunder Architecten, City Pads en ABB Bouwgroep Sliedrecht betrokken bij de transformatie. De staalconstructie is uitgevoerd door Hanse Staalbouw.

Prefabgevel

Onder ieder raam in de dragende prefabgevel wordt de borstwering verwijderd. Daardoor neemt deze geen deel meer in het opnemen van de windbelasting. Ter vervanging daarvan wordt de capaciteit van de in het werk gestorte betonnen kernen in het gebouw aangesproken.

Grote transformatie

De uitvoering van dit project van 40.000 m2 is onlangs begonnen. Het is een van de grootste transformaties van Nederland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door IMd Raadgevende Ingenieurs

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland