Leden Platform Duurzame Huisvesting blijven samenwerken

De leden van Platform Duurzame Huisvesting tekenden onlangs voor een verse samenwerkingsovereenkomst voor 2015. Doel van het platform is om de samenwerking binnen de huisvestingssector te stimuleren, om zo de utiliteitsbouw te verduurzamen.

De gevolgen van de ondertekening voor de participanten zijn tweeledig. Enerzijds committeren ze zich aan het integreren van duurzaamheid in de eigen organisatie. Daarnaast activeren zij de achterban met oplossingen en instrumentontwikkeling, om te ondersteunen bij verduurzaming van de huisvestingsketen.

Ondersteunende oplossingen

Voorbeelden van dergelijke instrumenten zijn de Greenlease Menukaart, de Menukaart prestatiecontracten en het Greenlease dashboard. Belangrijker dan deze ondersteunende oplossingen is samenwerking, vinden de platformleden. “Alleen door samen te werken kan de sector een echte slag slaan in de verduurzaming van de huisvestingsketen”, vinden zij.

Samenwerkingspartijen zijn TNO, ISSO, Rijksvastgoedbedrijf, Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, UNETO-VNI, Dutch Green Building Council en andere partijen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Platform Duurzame Huisvesting