Meer banen en omzet in zonne-energiesector

De zonne-energiesector groeide in 2014. Het aantal voltijdbanen steeg met 33% tot ruim 9.000 en de omzet steeg met 30% tot 2,4 miljard euro. Dit blijkt uit het Nationaal Solar Trendrapport, uitgereikt aan Claudia Reiner, vicevoorzitter UNETO-VNI.

Helga van Leur, RTL-weervrouw en duurzaam denker, reek het exemplaar uit. Reiner: “Het trendrapport laat overduidelijk de kansen zien van zonne-energie voor de installatiebranche. Daarnaast komen in het rapport de uitdagingen aan bod om alert te blijven op de kwaliteit van de installatie. Het blijft voor de toekomst van de sector belangrijk dat geschoolde en erkende installateurs de systemen installeren.”

Graadmeter van de sector

Naast Reiner waren Gerard van Amerongen, directeur Holland Solar en Wijnand van Hooff, programmadirecteur TKI Solar Energy aanwezig bij de uitreiking. Van Amerongen en Van Hooff vinden het rapport een graadmeter van de snel groeiende zonne-energiesector.

Waarde toevoegen

Harald Swinkels, directeur en oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij, verzorgde een keynote. “De sector moet proberen om meer waarde toe te voegen door klanten te ontzorgen met goede service en mooie producten, en niet alleen maar met de goedkoopste zonnepanelen.” Hij daagt de sector uit om met een innovatief concept te komen voor consumenten met een horizon van maximaal vijf jaar.

Het rapport is te bestellen via de officiële website van Solar Solutions.

Deel dit artikel

permalink