Ingebouwde flexibiliteit als integrale opgave

 “In het duurzame gebruik van een gebouw schuilt de grootste winst”, zegt Dennis Duffels, Hoofd Verkoop en Marketing VBI en spreker op het (Re)Building the Future-plein tijdens de Bouwbeurs 2015.

Duffels verzorgt onder andere de keynote ‘Flexibel comfort’, waarin duidelijk wordt hoe de vertaling van duurzaamheid naar gezondheid en comfort plaatsvindt. “Beide pijlers zijn ontzettend belangrijk als we het over een gebouw met toekomstwaarde hebben, want dit heeft rechtstreeks betrekking op productiviteit en welzijn van gebruikers.”

Stedelijk bouwen is efficiënt bouwen

Een tweede keynote gaat over het onderwerp ‘Duurzaam bouwen in binnenstedelijk gebied’, actueler dan ooit door de trek van rurale gebieden naar de stad. “Groei in de kern van de stad is mogelijk, maar dan moet je de hoogte in met een snel en efficiënt bouwproces. Wanneer snelheid van belang is, is prefab een must.”

Twintig jaar is niet toekomstvast

Gedurende de Bouwbeurs 2015 zijn er verschillende Round Tables op het (Re)Building the Future-plein. Zo vindt op woensdag 11 februari een Round Table Zorgvastgoed plaats, met onder andere Marck Freriksen, Zehnder en Eric Venghaus van Verenigde Zorg Groep NL. Ook Duffels schuift aan en is enthousiast over de discussie: “De bevolkingssamenstelling ziet er over dertig jaar anders uit. Je kunt als ontwikkelaar dus niet meer voor twintig jaar bouwen, maar je gebouw moet adaptief zijn. Ik vind dat we een ingebouwde flexibiliteit moeten bereiken en ik zie dit als een opgave waar we als sector integraal aan moeten werken.”

Twintig sprekers, gratis toegang

Duffels is een van de meer dan twintig sprekers die aanwezig zijn op het (Re)Building The Future-plein tijdens de Bouwbeurs 2015. Bekijk het volledige programma of meld u gratis aan.

Deel dit artikel

permalink