People, Planet, Profit, met nadruk op People

Bert Van Boggelen, directeur De Normaalste Zaak, zet zich in voor ‘inclusief ondernemen’, oftewel het aanbieden van werk aan mensen met een arbeidsbeperking. Gedurende zijn presentatie op het (Re)Building the Future-plein van de Bouwbeurs 2015 komen de kansen van deze verantwoorde manier van ondernemen naar voren.

“Als we het hebben over People, Planet, Profit, dan worden vooral Planet en Profit relatief goed ingevuld. De People-kant is qua sociaal duurzaam ondernemen nog pril”, vindt Van Boggelen. Volgens hem wordt het tijd dat we ons afvragen of we de kracht van de beroepsbevolking wel voldoende benutten en of we hierbij mensen met een arbeidsbeperking niet vergeten.

Geen windeieren

“Daarom vertel ik over de kansen die samenhangen met een andere visie op mensen die aan de rand van de arbeidsmarkt staan. Tijdens mijn presentatie wordt duidelijk dat het ondernemers die hierop inzetten geen windeieren hoeft te leggen.”

Twintig sprekers, gratis toegang

Van Boggelen is een van de meer dan twintig sprekers die aanwezig zijn op het (Re)Building the Future-plein tijdens de Bouwbeurs 2015. Bekijk het volledige programma of meld u gratis aan.

Deel dit artikel

permalink