Samen de Champions League spelen

Tijdens Building Holland 2015 vindt het ESCo-congres plaats, waar Jan-Maarten Elias, directeur van Unica Ecopower, spreekt. Hij legt de link tussen gezonde gebouwen en ESCo’s.

“De eerste ESCo’s zijn gerealiseerd. Stap voor stap is er een verandering gaande dat opdrachtgevers en opdrachtnemers echt anders met elkaar willen samenwerken. Maar gaat het snel genoeg?", vraagt Elias zich af.

Jan-Maarten Elias, businessunit-directeur Unica Ecopower

ESCO’s: samen Champions League spelen

“Laten we niet een ongelooflijk potentieel liggen om via een ESCo ook gebouwen gezond te maken? Door monitoring van onder andere de binnentemperaturen, verlichting en ventilatie biedt een ESCo de basis om gezondheid ook meetbaar te maken en te verbeteren. En daarna samen zelfs stappen te zetten om het gebouw naar energieneutraal te brengen. Een goed ingespeeld team met de gebouweigenaar en de ESCo realiseert deze ambitie. Een ESCo biedt dus meer dan alleen energiebesparing. Een ESCo-traject geeft je de potentie om met elkaar Champions League te spelen”, aldus Elias

Uitdagingen tijdens workshop

Diezelfde middag organiseert Unica in samenwerking met de UvA een workshop, waarin nieuwe uitdagingen als stelling worden neergelegd. Deze worden in een Lagerhuis-constructie bediscussieerd. Doel is, door in de huid van de andere partij (Gebouweigenaar of ESCo) te kruipen, inzicht te krijgen in wensen en belangen en hoe dit gerelateerd is aan een langjarig ESCo-contract.

Volledige programma en registreren

Bekijk het volledige programma of registreer direct voor het ESCo Congres op 31 maart.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Unica