De internationale allure van Zero Energy Buildings

“Bij ontwikkeling gaan we de vertaalslag maken naar gezondheid en leefbaarheid”, zegt Onno Dwars, manager duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed en Duurzaam Gebouwd-expert. Dwars geeft een keynotepresentatie over ‘Zero Energy Buildings’.

“Bouwers uit het buitenland komen naar Nederland om te horen hoe wij renoveren en nieuw bouwen op energienotanul niveau. Als we het hebben over standaardisatie en industrialisatie loopt ons kleine kikkerlandje voorop. Verduurzaming is een groeihormoon voor de Nederlandse economie.”

Vertaalslag

Ook Nederlandse bezoekers van het (Re)Building the Future-plein doen er goed aan om aanwezig te zijn bij de presentatie van Dwars. “We leggen een aantal succescases voor van energienotanul projecten en geven een idee van het schaalniveau waarop we nu opereren. Verder geven we inzicht in hoe we de vertaalslag naar gezondheid en leefbaarheid gaan maken.”

Meetbaar gezond

Dwars’ droom voor de bouw- en vastgoedsector is duidelijk. “Levensgarantie vanuit productkwaliteit gaan garanderen en meetbaar gezonde gebouwen maken.”

Twintig sprekers, gratis toegang

Dwars is een van de meer dan twintig sprekers die aanwezig zijn op het (Re)Building The Future-plein tijdens de Bouwbeurs 2015. Bekijk het volledige programma of meld u gratis aan.

Deel dit artikel

permalink