Verlenging samenwerkingsconvenant

In Limburg blijft ketensamenwerking de komende 2 jaar hoog op de agenda staan. Dat blijkt uit de convenant dat de partners van het Platform Ketensamenwerking Zuid in Maastricht hebben gesloten.

Het gaat hierbij om provincie Limburg, Uneto-VNI, Bouwend Nederland en een groot aantal Limburgse woningcorporaties. Volgens hen zijn de afgelopen 2 jaar grote stappen gezet naar een nieuwe manier van samenwerken en professioneel opdrachtgeverschap.

Triple-helixconcept

“De markt is nog niet volwassen. Het gaat er nu om dat we de verworven kennis inbedden in de praktijk”, vindt Platform-voorzitter Claudia Reiner, die tevens vicevoorzitter van Uneto-VNI is. “We kunnen de beweging versnellen vanuit een triple-helixconcept: samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.”

Gedeputeerde Ger Koopmans roemt het initiatief. “Dit platform helpt het transitieproces in de bouwsector te versnellen. Dat levert uiteindelijk een betere kwaliteit op, lagere faalkosten, een kortere bouwtijd en een beter rendement op projecten. Daar wordt iedereen blij van.”

Convenant loop tot en met 2016

Het Platform Ketensamenwerking Zuid gaat de komende 2 jaar door met reguliere activiteiten, zoals Versnellingstafels, Ketenacademie, Masterclass Ketensamenwerking en Ketenmonitor. Daarnaast besteedt het Platform extra aandacht aan actuele thema’s, zoals de aanpasbaarheid van gebouwen, de gebruiker centraal en minimaal grondstof- en energieverbruik. Het Platform stimuleert ketensamenwerking door drie thema’s centraal te stellen: ketensamenwerking, levensduurdenken en vernieuwend leiderschap. Het nieuwe convenant loopt tot eind 2016.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI