Kwalificeren en onderbouwen van duurzaamheid

Een Environmental Product Declaration (EPD), uitgereikt tijdens de Bouwbeurs 2015, kwalificeert en onderbouwt duurzame dakbedekking.

Duurzaam Gebouwd-expert Michiel Haas, tevens algemeen directeur NIBE, overhandigde de certificaten voor de productgroep Hertalan aan Onno Fokkinga, manager R&D van Carlisle Construction Materials.

Belang van onderbouwen duurzaamheid

“Als producent van bouwmaterialen is het voor ons belangrijk om gevalideerde milieu-informatie aan onze afnemers en andere relaties beschikbaar te stellen”, weet Benno Nijenhuis, marketingmanager van Carlisle Construction Materials. “Als marktleider van EPDM-daksystemen produceren wij de meest duurzame dakbedekking en dat willen wij graag kwalificeren en onderbouwen.”

Uniek

De informatie wordt beschikbaar gesteld in de vorm van een Environmental Product Declaration (EPD). Voor de dakenmarkt is dit een unieke certificering. “Als producent was het lastig duurzaamheid als verhaal goed over te brengen aan de architect, die zelf niet wist waar hij juiste en onafhankelijke informatie vandaan kon halen”, zegt Nijenhuis.

“De milieueffecten van onze producten brengen wij in kaart met een milieugerichte levenscyclusanalyse (LCA). Die ligt aan de basis van de EPD en moet eigenlijk in alle Europese landen hetzelfde zijn. Dat is het streven.”

Bekijk in .pdf-formaat de EPD van de Hertalan easy cover.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Carlisle Construction Materials BV