Training Business Cases verduurzaming en/of ESCo's

Bereken zelf de technische en financiële haalbaarheid van verduurzaming en/of Esco. Met behulp van het gratis softwareprogramma RETScreen leert u projecten te modelleren en door te rekenen.

Deze training kan gecombineerd worden met de “Training - Monitoring en Analyse prestatieafspraken en/of ESCo's

Bij verduurzaming is de haalbaarheid van de business case essentieel, óók richting uw financiers. In deze training leert u aan de hand van diverse praktijkcases de technische- en financiële haalbaarheid van verduurzamingsprojecten en/of Esco’s inzichtelijk te maken met behulp van het gratis softwarepakket RETScreen (Nederlandstalig). Dit softwarepakket kent 430.000 gebruikers in 222 landen.

De RETScreen software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en is een krachtig hulpmiddel bij het opstellen van verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen. U krijgt een overzicht van de uitgebreide mogelijkheden en gaat zelf met dit pakket aan de slag.

Resultaat

Na deze training kunt u zelf:

* een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject
* in de praktijk RETScreen toepassen op een toekomstige ESCo
* de belangrijkste Key Performace Indicators (KPI’s) benoemen
* de technische en financiële haalbaarheid opstellen
* risico-analyses uitvoeren;

RETScreen

RETScreen wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 36 talen beschikbaar, ook in het Nederlands. Met behulp van deze software is het mogelijk om een technische en financiële projectanalyse van duurzame energie en energiebesparing uit te voeren.

In de plus versie analyseert u ook energieprestaties van lopende energieprojecten.

Training

De training beslaat twee dagdelen en start met een introductie op RETScreen aan de hand van praktijkcasussen en oefeningen zoals de isolatie van een woning of zonnepanelen op een schoolgebouw. In het tweede deel krijgt u uitgebreid de tijd om een “eigen project” te modelleren, door te rekenen en verder uit te werken met ondersteuning van onze docent.

Voor wie?

Opdrachtnemers, opdrachtgevers én financiers die plannen hebben met ESCo’s of andere verduurzamingsprojecten. Deze workshop is óók een verdieping van de workshop ‘ESCo’s en Energieprestatiecontracten’.

Docent

Albert Hulshoff, adviseur duurzaam bouwen en beheren, AHB Consultancy

Meer cursussen

Behalve deze training ‘Businesscases verduurzaming en/of ESCO's’ biedt Duurzaam Gebouwd meer workshops en cursussen aan. Deze kunt u vinden aan de rechterzijde op deze website onder de kop 'Cursusaanbod', waaronder ook ‘Zonnige huurwoningen’ en ‘Naar energieneutrale woningbouw’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid