Ziekenhuis met slim milieuscherm

Aan de gevel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch hangt een slim milieuscherm, waarin 3 functies zijn gecombineerd: stroom opwekken, lucht zuiveren en informatie geven.

In dit scherm zijn zonnepanelen, fijnstoffilters en reclamepanelen geïntegreerd. “Dit weerspiegelt de brede maatschappelijke rol, die wij als ziekenhuis vervullen”, zegt Paul Langenbach van de raad van bestuur van het Bossche Ziekenhuis.

“Wij willen op een innovatieve manier een maatschappelijke bijdrage leveren en werken aan het verbeteren van het milieu. Ik vind het inspirerend dat slimme techniek ook bijdraagt aan een betere bedrijfsvoering. Ons scherm levert meer stroom op dan het kost.”

Regionale steun

Voor de plaatsing van dit scherm heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis steun gekregen van het regionale bedrijfsleven. Zo zijn de kosten betaald door de zakelijke partners van dit ziekenhuis, die zijn verenigd in de Stichting Health to Business. Het heeft dus ook gezorgd voor extra werkgelegenheid, want het is vrijwel geheel opgebouwd uit onderdelen die zijn gemaakt in deze provincie.

Het Sliedrechtse bedrijf Cablean heeft dit milieuscherm ontwikkeld, dat afgelopen 3 februari is onthuld door Langenbach en gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant