In 5 dagen van F naar A++

In Maarn heeft Plan5 inmiddels 20 woningen duurzaam gerenoveerd. Het gaat hierbij om doorzonwoningen uit de bouwperiode 1960-1980 energieleverend te maken.

Plan5 is een samenwerkingsverband tussen Droste bouwgroep, Kamphuis Sloopwerken en Klein Poelhuis Installateurs. Binnen 5 dagen zorgen zij voor de volledige renovatie van een woning, zoals daken, gevels en ketels, waardoor het energielabel van F of G naar A++ gaat.

Rc-waarde 4,0

Dankzij in het dak geïntegreerde zonnepalen wekken de woningen jaarlijks zo’n 4.000 kWh op. Daarnaast maken de bedrijven gebruik van onderhoudsarme materialen om zo de onderhoudskosten te verlagen. Alle materialen zijn duurzaam van aard. Alle maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat de woningen een Rc-waarde van 4,0 krijgen. De af te voeren materialen worden op een duurzame manier gerecycled.

Voor opdrachtgever Spoorwegen pensioenfonds hebben de drie bedrijven inmiddels 20 van de 29 woningen in het Utrechtse Maarn gerenoveerd. Tijdens de renovatie kunnen de bewoners in hun huis blijven wonen. Plan5 is ontwikkeld voor corporaties, beleggers en pensioenfondsen die eigenaar zijn van woningen uit de bovengenoemde bouwperiode.

Foto: Nieuwe situatie achtergevel met de pv panelen.

Deel dit artikel

permalink