Tapijttegel met kleinste CO2-voetafdruk ter wereld

Een nieuwe collectie tapijttegels hebben de laagste CO2-uitstoot in de tapijtindustrie.

“Het mooie van Microsfera is wat er achter de schermen gebeurt”, vertelt Ton van Keken, Senior Vice President of Operations bij Duurzaam Gebouwd-partner Interface over de nieuwe collectie. Met een uitstoot van 3 kg CO2 per m2 bij het productieproces haalt de organisatie een nieuw record in de sector.

Fusion

De twee componenten die tijdens het productieproces van tapijttegels voor de meeste uitstoot zorgen zijn het garen en de pre-coating. Om eerstgenoemde te verminderen heeft Interface een combinatie gemaakt van zijn Microtuft-technologie met een fusion-proces. De latex-coating werd geëlimineerd door het garen via een modular fusion-proces rechtstreeks te bevestigen aan de rug van de tapijttegel.

Allerlaagste emissies

“Microtuft en het modular fusion-proces  zijn de afgelopen jaren ontwikkeld om ervoor te zorgen dat Microsfera de allerlaagste emissies in de sector heeft”, vertelt Van Keken. “Met Microsfera zetten we de volgende stap in onze Mission Zero-belofte. Het innovatieve productieproces verlegt de grenzen van wat kan worden bereikt in het design en de functionaliteit van modulaire vloeren.”

De specificaties van Microsfera zijn te vinden op de officiële website van Interface.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Interface Nederland BV