Duurzaam onderhoud en beheer Erasmus Universiteit

Op basis van een prestatiecontract verzorgt Cofely sinds maart 2015 het duurzame onderhoud en beheer voor de gebouwen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Dit contract is verworven via een Europese aanbesteding en is gericht op de borging van integrale functionaliteit. Daarnaast helpt Cofely om de energiebesparingsdoelstellingen van deze Rotterdamse universiteit te behalen. Ook ondersteunt dit bedrijf het Erasmus Facilitair Bedrijf bij de transitie naar een regio-organisatie.

“Deze overeenkomst stelt ons in staat onze kennis als duurzame en innovatieve technische dienstverlener in te zetten om voor de Erasmus Universiteit Rotterdam de Total Cost of Ownership (TCO) te verlagen”, aldus Hans van Happen, COO Cofely Nederland.

Energiebesparing van 30% in 2020 

De omvang van de gebouwen beslaat in het totaal ruim 224.000 m2. De eerste contracttermijn bedraagt 5 jaar, met de intentie om nog 2 keer te verlengen tot in het totaal 15 jaar. De overeenkomst vertegenwoordigt een initiële contractwaarde van 6 miljoen euro.

De EUR heeft als doelstelling om in 2020 een energiebesparing van 30% ten opzichte van 2005 te realiseren. De campus in Rotterdam wekt al duurzame energie op door zonne-energie en heeft een WKO-installatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland