Gaan we nog eens wereldkampioen worden, of hoe zit dat?

"Hoe komt het toch, dat op duurzaamheidsvlak het beste jongetje van de klas zijn als een schande wordt gezien, en dat we genoegen nemen met een 6-?", vraagt Duurzaam Gebouwd-expert Andy van den Dobbelsteen zich af. Van den Dobbelsteen verzorgt de openingskeynote van Building Holland 2015: (Re)Building the Future.

"Op duurzaamheidsgebied staat Nederland bijna onderaan de scorelijst, dus het is niet eens een 6-. We verzinnen allemaal excuses om vooral niet hoger te komen. Stel je voor dat we ons zo zouden opstellen bij successporten als schaatsen, hockey, zwemmen, en zelfs voetbal…

Als we ons in de bouw net zo zouden gedragen als in topsport, zou de wereld er heel anders uit zien. Innovatiever en duurzamer, dat is zeker. Tijd voor een flinke mentaliteitsverandering, want er zijn genoeg redenen om wereldkampioen duurzaam bouwen te worden; is het niet om dramatische situaties te voorkomen, dan wel om ten volle onze unieke kwaliteiten te benutten.

Lang geleden waren we bijna wereldkampioen duurzaamheid.  Dat kunnen we alsnog worden, als we slim gebruik maken van onze eigen potenties en weer durven het spel te maken, in plaats van achter de feiten aan te lopen."

In zijn presentatie zal Andy van den Dobbelsteen ingaan op de noodzaak, de voordelen en de grote kansen van een radicale ommezwaai naar duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

Duurzaamste land ter wereld

"Tijdens Building Holland 2015 wil ik iedereen ontmoeten die van Nederland het duurzaamste land ter wereld wil maken. Mijn volgende stap in het integraal maken van de sector is dan ook mijn lezing. Ik stap uit mijn academische comfortzone en probeer mensen uit alle geledingen van de bouw te overtuigen van wat ik zie als oplossing voor een sterke economie en een gezonde leefomgeving."

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TU Delft