Antwoord op complexe stedelijke vraagstukken

“Slimme, integrale concepten om gemeenten te ontzorgen zijn binnen handbereik.” Tijdens Building Holland 2015 vertelt Ellen de Vries van het LUX lab over slimme steden en slimme concepten.

“Hoe kunnen we als grote en kleine partijen een antwoord geven op complexe vraagstukken?”, vraagt de Vries. “Opdrachten worden nu veelal opgeknipt, terwijl het streven moet zijn om integraler te werken, zodat je het proces samen aanstuurt.”

Consortiaconstructies

Tijdens haar Market Vision geeft ze praktijkvoorbeelden van succesvolle consortiaconstructies. “Een MKB-consortium kan alle expertises bij elkaar brengen. Aan de voorkant van het proces kun je hierdoor deskundigheid en energie verzamelen en verzilveren. Hierbij is het van belang dat je met partijen aan tafel gaat die voldoende slagkracht hebben.”

In gesprek

De Vries ontmoet op Building Holland het liefst bestuurders uit de brede bouw- en vastgoedkolom. “Onder andere van woningcorporaties. Ik ben benieuwd hoe ver de verschillende partijen zijn in het integraal aanvliegen van het proces en kom graag in gesprek.”

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink