MVO in de bouw in de praktijk

Toine van Bijsterveldt, initiatiefnemer De Verbinding BV, weet als geen ander dat People – in People, Planet, Profit – nog weleens vergeten wordt bij het ondernemen. Samen met Bert van Boggelen, directeur De Normaalste Zaak, presenteert hij ‘De Verbinding – MVO in de bouw in de praktijk’ op Building Holland 2015.

 

Acht jaar geleden startte Van Bijsterveldt de kozijnenfabriek De Verbinding, waar uitsluitend doven en slechthorenden werken. Dit team vervaardigt aluminium schuifpuien en kozijnen voor Schipper Kozijnen, en dakkappellen voor Ruiter Dakkapellen. “MVO in de praktijk brengen is absoluut mogelijk, ook als je een recht toe recht aan commercieel bedrijf bent. Dat laten we al jaren zien”, weet Van Bijsterveldt.

Bewustzijn

Samen met Van Boggelen toont hij dat er absoluut kansen zijn voor ondernemers die inzetten op mensen met een arbeidsbeperking. “In de maatschappij komt een bewustzijn dat we dingen eerlijk moeten doen. Dit vertalen opdrachtgevers gelukkig steeds vaker door in punten of eisen voor social return.”

People? People!

“Het wordt dan ook tijd dat we ons afvragen of we de kracht van de beroepsbevolking voldoende benutten en of we hierbij mensen met een arbeidsbeperking niet vergeten”, vindt Van Boggelen. Op dinsdag 31 maart, de eerste dag van Building Holland 2015, vindt om 11.15 het interview ‘MVO in de bouw in de praktijk’ plaats, door Pernille la Lau. Dan worden de kansen voor MVO in de bouw duidelijk.  

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren.

Deel dit artikel

permalink