Zelfvoorzienende woningen in Weert

De helft van de 30 nieuwe energieneutrale woningen aan de Weetse Johanna van Meursstraat heeft afgelopen week zijn bewoners gekregen. 

Deze nieuwe woningen zijn nagenoeg zelfvoorzienend als het gaat om energie. “Dat is mede te danken aan de opwekking van energie door zonnepanelen”, legt Mikel Segers uit, gebiedsontwikkelaar bij Wonen Limburg. “Aan de andere kant hebben de woningen een optimale isolatie, zodat geen kostbare energie verloren gaat. De vorige woningen op deze locatie stonden onderaan de ladder als het gaat om energielabeling. De huidige woningen staan bovenaan.”

Kleine veranderingen schelen in kosten

Volgens hem staat bij energie het gedrag centraal om de woning zo optimaal mogelijk duurzaam te laten renderen. “Bij normaal gebruik is de energierekening zeer laag. Het besef van energieneutraal wonen zit vaak in kleine veranderingen in het dagelijkse woongedrag. Deze kleine veranderingen kunnen aanzienlijk schelen in de energiekosten. Naast het ontwikkelen van duurzame woningen zien wij het als onze taak om onze huurders te helpen die besef te ontwikkelen”, aldus Segers.

BAM Woningbouw heeft voor deze woningen gezorgd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Weert, Limburg