Beter binnenklimaat onder de aandacht

Onlangs besteedde de uitzending Grenzeloos Wonen op RTL4 aandacht aan de duurzame woningen in de Markthal van Rotterdam.

De focus tijdens de uitzending lag op de woonervaringen van Jelle Brussen, die voorheen in een appartement woonde aan de Coolhaven. Een vochtige, tochtige woning waar comfort afwezig is, evenals een goed binnenklimaat. Hij verhuisde naar een nieuwe woning in de Markthal, waar hij van een veel beter binnenklimaat geniet.

Comfortabel binnenklimaat

In totaal heeft de Markthal 228 appartementen, met op maat gemaakte ventilatieroosters en suskasten. Eerder vertelde René Cas, commercieel directeur van Alusta, over hun bijdrage aan een comfortabel binnenklimaat. "Het doel was om een bouwkundige constructie te realiseren waarvan de suskasten deel uitmaken. De roosters die we plaatsten hebben een zelfregelend mechanisme en bepalen op basis van luchtdruk welke hoeveelheid lucht binnenkomt. Naast het energetische aspect noem ik de comfort- en gezondheidsboost die we de woningen hierdoor meegeven.”

Duurzame eigenschappen

Eerder besteedden we aandacht aan de duurzame eigenschappen van de Markthal. Aan het woord kwam onder andere Anton Wubben, projectarchitect, die vertelt over de logistieke opgave en de enorme hoefijzervormige boog. In het BREEAM-NL Magazine 04 dat binnenkort verschijnt vindt u een rondetafelgesprek met partijen als Corio en Provast, over de realisatie van dit ambitieuze project.

Foto bovenaan: Franklin Heijnen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek BV