Kansen van biobased bouwen op Building Holland 2015

Biobased bouwen mag dan niets nieuws zijn, het heeft soms wel een geitenwollensokken imago. Iris de Rijke van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gaat tijdens haar presentatie op Building Holland 2015 in op de voordelen van biobased bouwen. 

"Vroeger waren alle huizen biobased, want van hout, maar tegenwoordig wordt vooral veel gebruikgemaakt van beton, staal en plastic. Materialen de het milieu belasten en waarvan de voorraden eindig zijn. In 2013 is een groep van biobased bouwbedrijven samen met de overheid met een Green Deal Biobased Bouwen gestart", legt De Rijke uit. 

"Doel van de Green Deal is het bevorderen van de toepassing van biobased materialen, producten en bouwconcepten. Want biobased bouwen mag dan niets nieuws zijn, het heeft soms wel een geitenwollensokken imago. Onterecht, zoals uit mijn presentatie blijkt."

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

 

Deel dit artikel

permalink