Het detail als bepalende kwaliteitsfactor voor gebouwen

“De detaillering is een bepalende kwaliteitsfactor voor gebouwen aan het worden”, zegt Harm Valk, senior adviseur Energie en Duurzaamheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Valk, Duurzaam Gebouwd-expert, presenteert op Building Holland 2015.

 “Ik ga het over de integrale kwaliteit van de gebouwschil hebben”, vertelt Valk, “en de rol die dit heeft als het gaat om comfort, welbevinden en de algemene kwaliteitservaring door gebruikers.”

Kwaliteit van gebouwen

Hij ziet gebouweigenaren steeds vaker discussiëren over de kwaliteit van de schil en de isolatie. “Prima, maar het gaat vooral over kwalitatief goed en luchtdicht bouwen en dan hebben we het ook over de detaillering. Een onderschat aspect van detaillering is de koudebrug, waar we een integraal onderdeel van moeten maken.” Valk’s presentatie heet dan ook ‘Koudebruggen en EPC 0,4’.

Harm Valk, senior adviseur Energie en Duurzaamheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, tevens Duurzaam Gebouwd-expert

Belang van eindgebruiker

Hij hoopt op Building Holland 2015 voornamelijk opdrachtgevers te ontmoeten die begrijpen waar het belang van de eindgebruiker zit. “Oftewel: geen meters meer neerzetten die aan labels voldoen, maar gaan voor gebouwkwaliteit, waarbij de labels als vanzelf komen.”

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Naast het Nexus-theater bevindt zich de stand van Nieman, waar elke dag adviseurs aanwezig zijn. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink