Voormalige bank gaat voor BREEAM Excellent

In het Tilburgse Veemarktkwartier is het nieuwe FAXX-gebouw gerealiseerd, dat ontwikkeld is volgens de richtlijnen van BREEAM Excellent.

Aannemer van dit project is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, dat met dit complex zorgt voor een duurzaam centrum voor beeldende kunst en een verzamelgebouw voor bedrijven uit de creatieve industrie.

Recyclebare materialen in prefab-onderdelen

Van de Ven heeft gekozen voor het BREEAM-NL keurmerk, vanwege de internationale bekendheid, de volledige toetsing op alle gebieden van duurzaamheid en de borging van de resultaten. Zo krijgt dit gebouw een warmtepomp met WKO en energiezuinige armaturen, apparaten en liften. Daarnaast is in het ontwerp gebruik gemaakt van recyclebare materialen. Uit de sloop van het vorige pand – een bank – is bijvoorbeeld puingranulaat vrijgekomen, dat is gebruikt in de prefab-onderdelen in het nieuwe gebouw.

Rietveld Architects uit New York heeft voor het ontwerp van dit zogeheten FAXX-gebouw in Tilburg gezorgd, waarin internetbedrijf Datacon zit. De realisatie van het FAXX-gebouw is onderdeel van de volledige gebiedsontwikkeling van het Veemarktkwartier.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant