Inspiratie uit de natuur bij verduurzaming

Hoe kan de natuur inspireren bij de verduurzaming van gebouwen? Boris Zeisser, 24H-architecture, toont praktijkvoorbeelden met high- en low tech-oplossingen tijdens Building Holland 2015.

“Ik vertel over hoe onze ontwerpen geïnspireerd worden door de natuur. Hiervoor laat ik het woongebouw in Nijmegen, het Marecollege in Leiden en het Milieu Educatie Centrum in Assen zien”, vertelt Zeisser, geboren te Alkmaar.

De voorbeelden zijn alle drie op verschillende manieren vorm gegeven door inspiratie uit de natuur te halen. “Soms abstract, soms wat letterlijker, maar ook praktisch, bijvoorbeeld door de installaties. Daarbij zoeken we, naast high tech, vooral naar low tech-oplossingen om gebouwen duurzaam te maken.”

Nieuwe samenwerkingsvormen

Zeisser hoopt op Building Holland 2015 mensen en bedrijven te ontmoeten die op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingsvormen, zoals Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). “In deze nieuwe ontwikkelingsvorm zit nog veel rek voor bijdrages van verschillende partijen met kennis.”

Innovatiever bouwen

Volgens Zeisser kan de integraliteit van de bouw- en vastgoedsector een boost krijgen door in te zetten op computertechnieken zoals CNC frezen bij klassieke materialen zoals hout. “Verder ben ik benieuwd of we 3D printen kunnen inzetten om arbeid en transport in de bouw te beperken.”

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink