‘Circulaire aanpak voor scholenbouw’

Met de noemer van 'Cradle2Cradle in de scholenbouw' houdt Bas van de Westerlo tijdens Building Holland een workshop, waarin het circulaire gedachtengoed in de scholenbouw centraal staat.

“Op basis van Cradle to Cradle zijn er de afgelopen tijd enkele schoolgebouwen in de regio Venlo opgeleverd”, vertelt de adviseur van C2C Expolab. “Daarnaast is een nabijgelegen gymzaal geïnspireerd op het Cradle-to-Cradle-gedachtengoed. Tijdens mijn presentatie wil ik mijn publiek meegeven dat deze schoolgebouwen als leermiddelen ingezet kunnen worden om leerlingen kennis over circulaire economie en een duurzaam leven mee te geven.”

Enthousiastelingen ontmoeten

In het verlengde van zijn workshop geeft Van de Westerlo aan dat hij tijdens Building Holland graag mensen wil ontmoeten die enthousiast zijn over het circulaire gedachtengoed. “Het liefst niet alleen de enthousiastelingen, maar ook degenen die het graag willen toepassen”, voegt hij toe. “Zowel aan de opdrachtgevende als de opdrachtnemende kant.”

Als volgende stap om de bouw- en vastgoedsector integraal te maken, doet hij beroep op de overheid. “In hun inkoop- en aanbestedingsprocedures zou het goed zijn als ze hierbij rekening houden met het circulaire gedachtengoed en dit als standaard aannemen.”

Volledige programma en registreren

Bekijk RebuildingTheFuture.nl voor het volledige programma en bezoek BuildingHolland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink