Duurzame gebieden centraal tijdens Duurzame Donderdag

NeVaP en Duurzaam Gebouwd organiseren tijdens Building Holland op donderdagmiddag 2 april de ‘Duurzame Donderdag’. Deze middag is speciaal bestemd voor leden van NeVaP en partners en experts van Duurzaam Gebouwd. De deelname is kosteloos.

De Duurzame Donderdag is een jaarlijks terugkerende activiteit van NeVaP, waarbij innovatieve ontwikkelingen in relatie tot duurzame vastgoedexploitatie centraal staan. De afgelopen jaren stond dit evenement onder meer in het teken van: certificering, financiering, energiecontracten, ESCo’s, verlichting en WKO’s.

Het NeVaP-team heet de deelnemers aan ‘Duurzame Donderdag’ vanaf 12.00 uur van harte welkom in de NeVaP Lounge op de beursvloer met een lunch tot 13.00 uur. Om 13.00 uur start dagvoorzitter Menso Oosting RC, bestuurslid NeVaP met portefeuille Duurzaamheid, deze middag. Oosting is werkzaam als Manager Vastgoedontwikkeling bij Mitros en vervulde eerder de rol van moderator tijdens de Duurzaam Gebouwd Woniningen-seminars.

Menso Oosting, bestuurslid NeVaP met portefeuille Duurzaamheid

Internationale businesscase gebiedsontwikkeling

Het plenaire gedeelte duurt tot 14.30 uur. Hierin staat onder andere een inspirerende internationale business case ten aanzien van duurzame gebiedsontwikkeling centraal. Ook zijn er presentaties over de certificering van duurzame gebieden in Nederland. Afgevaardigden van DGBC en NL Greenlabel vertellen ons over de mogelijkheden van gebiedscertificering.

Smart Cities

Rond 14.30 uur vindt dan de keynote van Daan Roosegaarde plaats, die spreekt over ‘Smart Cities’. Roosegaarde: “Er is een tendens naar Smart Cities om steden en plekken menselijker of veiliger of energieneutraler te maken. De huidige bouwwereld in Nederland is op dit vlak niet of nauwelijks actief en daar moet je voor oppassen. We zouden – zeker in Nederland – moeten kijken naar wat mensen van de steden van morgen verwachten.”

Het programma gaat verder in de subzalen, waar van 16.00 uur tot 17.00 uur verschillende deelsessies plaatsvinden: Duurzame kantoorgebieden, Duurzame winkelgebieden en Duurzame woongebieden (zie foto bovenaan: Stad van de Zon, Heerhugowaard).

Programma en inschrijven

Het gedetailleerde programma van Duurzame Donderdag staat op Nevap.nl. Partners en experts van Duurzaam Gebouwd en leden van NeVaP kunnen zich tot en met 31 maart inschrijven via het digitale inschrijfformulier op Nevap.nl. Voor meer informatie over Duurzame Donderdag kunt u contact opnemen met NeVaP: 030-6585002 of info@nevap.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door NEVAP