Daan Roosegaarde naar Building Holland 2015

Landschappen van de toekomst vormen zichzelf niet. Daar zijn frisse ideeën en dromen voor nodig, die door een gezonde dosis lef tot leven komen. “Het samenspel tussen techniek en poëzie” noemt Daan Roosegaarde dat. De internationaal bekende innovator verzorgt een keynote tijdens Building Holland 2015.

Volgens hem is niet alleen innovatie in de bouw- en vastgoedsector broodnodig. “Ook moeten we veel beter nadenken over hoe onze omgeving er in de toekomst uitziet. Wat we nu maken is wat we nalaten. We hebben te maken met een compleet nieuwe economie, en dat vereist nieuwe visies.”

Roosegaarde heeft dan ook een oproep aan de brede bouw- en vastgoedsector. “Het huidige systeem crasht. Investeer daarom in nieuwe ideeën.”

Van innovatie naar implementatie

Bouwers met lef ervaren dan ook tijdens Roosegaarde’s presentatie hoe je van idee naar object komt. “Je kan een prachtig idee hebben, maar hoe zorg je ervoor dat het van innovatie naar implementatie gaat? Ik denk dat iedereen daar ook razend nieuwsgierig naar is. Kortom: hoe ga je van zacht naar hard kapitaal.”

Nieuwe start

"Tijdens Building Holland 2015 ontmoet ik graag iedereen die innovatie op waarde weet te schatten en de slag wil maken van idee naar realisatie. (Re)Building the Future kan zo een nieuwe start zijn voor velen. Als je maar hart voor de bouw hebt.”

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Foto bovenaan: Daan Roosegaarde by Dezeen

Deel dit artikel

permalink