Muurtjes afbreken op Building Holland 2015

“Je kunt een gebouw pas echt gezond maken als je gebruikers bij de ontwikkeling betrekt. Vervolgens is het de kunst om ze ook echt een eigen maar toch flexibele plek te geven”, zegt directeur-architect van LIAG architecten en bouwadviseurs Thomas Bögl.

Bögl verzorgt een van de meer dan honderd kennissessies op Building Holland 2015. Hij zoomt tijdens zijn presentatie in op de realisatie van bijzondere gebouwen, zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie dat gebouwd zal worden in Utrecht. “Ik ga in op elementen zoals lucht en akoestiek, maar zal ook toelichten hoe we gebouwen gezonder kunnen maken.”

Muurtjes afbreken

Wanneer we Bögl vragen naar de doelgroep die hij tijdens Building Holland 2015 graag wil ontmoeten, antwoordt hij resoluut: “Iedereen die de volgende stap wil maken in de bouwketen om muurtjes af te breken en gezamenlijk tot een vernieuwde invulling te komen van de opgave.”

Thomas Bögl, directeur-architect van LIAG architecten en bouwadviseurs

Onderzoek integreren

We kunnen volgens hem een volgende stap zetten in het integraal maken van de sector door onderzoek te integreren in de gebouwde omgeving. “Daarnaast zouden we de samenwerking op moeten zoeken met personen buiten de bestaande bouwkolom met mensen die op een heel ander vlak iets kunnen bijdragen, om tot een nog beter resultaat te komen.”

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Naast het Nexus-theater bevindt zich de stand van Nieman, waar elke dag adviseurs aanwezig zijn. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink