Eindproduct beter door integrale samenwerking

Een integrale samenwerking levert volgens acht op de tien opdrachtgevers en opdrachtnemers een beter eindproduct op. Kanttekening hierbij is dat er nog veel te verbeteren valt, waaronder communicatie, betrokkenheid en het delen van risico’s en financiële meevallers.

Deze conclusies blijken uit een onderzoek, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy in opdracht van Building Holland. Als verbeterpunten voor ketensamenwerking noemen opdrachtgevers vooral een grotere betrokkenheid bij de ontwerpfase en beter delen van relevante projectinformatie, bijvoorbeeld via BIM.    

Risicospreiding

Naast deze uitkomsten is er een verschil tussen ervaringen van opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van risicospreiding. Opdrachtgevers zijn vaker van mening dat deze risico’s eerlijk verdeeld zijn, terwijl meer dan de helft van de opdrachtnemers dit bestrijden. Verder geven zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in grote getale aan dat financiële meevallers niet goed verdeeld worden over alle betrokken partijen.

Bekijk de afbeelding op volledige grootte

Round Table Ketensamenwerking

Tijdens Building Holland 2015 wordt verder gediscussieerd over dit onderwerp. Onder andere Evert Visser, directeur Mitsubishi Elevator Europe en expert van Duurzaam Gebouwd en Herbert van der Heijden, eigenaar van Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling nemen deel aan deze Round Table.

Volledige programma en registreren

Bekijk Rebuildingthefuture.nl voor het volledige programma en bezoek Buildingholland.nl om uw bezoek te registreren. Tijdens Building Holland 2015 vinden er meer dan 125 kennissessies plaats over 3 dagen.

Deel dit artikel

permalink