Roosegaarde en Van den Dobbelsteen in Building Holland Magazine

In aanloop van Building Holland 2015 is Building Holland Magazine verschenen. Met hierin onder meer interviews met Daan Roosegaarde en Andy van den Dobbelsteen.

Roosegaarde laat in dit tijdschrift weten dat bouwers veel meer de entrepreneur in zichzelf moeten triggeren door te innoveren. “Innovatie gaat over ontdekken en over het vakmanschap, wat je kunt koppelen aan een nieuwe visie. Het gaat ook over proberen en over fouten durven maken.”

Hij spreekt op donderdag 2 april om 15.00 uur over Smart Cities. “Er is een tendens naar Smart Cities om steden en plekken menselijker of veiliger of energieneutraler te maken. In Jordanië en India bijvoorbeeld is men daar echt mee bezig. We zouden in Nederland moeten kijken naar wat mensen van de steden mogen verwachten. Want er zit een gat tussen die verwachting en hoe de bouw zich op dit moment manifesteert.”

Kleinschalige renovatietrajecten

Op de openingsdag dinsdag 31 maart vertelt TU Delft-hoogleraar Andy van den Dobbelsteen in de ochtend dat Nederland het slecht doet op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving, in vergelijking met de ons omringende landen. “Ik geloof in onze regio niet in grootschalige nieuwbouw. De bouw zal de transitie moeten maken naar kleinschalige renovatieprojecten. Nergens in Europa is stedenbouw zo goed georganiseerd als in Nederland.”

Building Holland 2015

Geïnteresseerd in hun hele verhaal? Lees dan Building Holland Magazine en kom naar Building Holland 2015, dat plaatsvindt van 31 maart tot en met 2 april 2015 in Amsterdam RAI.

Deel dit artikel

permalink