Reiner voorzitter Platform Duurzame Huisvesting

Claudia Reiner is unaniem aangenomen als nieuwe voorzitter van het Platform Duurzame Huisvesting. Ze vervangt Maarten Dansen, die de afgelopen 2 jaar deze functie heeft ingevuld.

Reiner is een ervaren bestuurder, onder andere door haar rol als vicevoorzitter van Uneto-VNI. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie. “Ik heb bewondering voor de kracht van Platform Duurzame Huisvesting, die mede is bepaald door de onafhankelijke positie in combinatie met de sterke borging door de nauwe samenwerking met de overheid.”

Vertaalslag naar meer actiegericht werken

Ze ziet ernaar uit om een vertaalslag naar meer actiegericht te werken, waarbij een shift kan plaatsvindenvan een internenaareen externe focus van het platform. Ze ziet hierbij grote kansen. “Zo kunnen de communicatiekanalen van alle partners bijvoorbeeld breder worden benut. Op basis van meer exposure kunnen ook weer meer gebruikers geënthousiasmeerd worden voor de producten en diensten, die op basis van de feedback van de gebruikers weer doorontwikkeld kunnen worden.”

Platform Duurzame Huisvesting

Het Platform Duurzame Huisvesting is een onafhankelijk platform, waarin de hele vastgoedketen vertegenwoordigd is. Dit platform stimuleert de samenwerking binnen de huisvestingssector om zodoende de utiliteitsbouw te verduurzamen. De leden van dit platform staan voor het integreren van duurzaamheid in hun eigen organisatie. Daarnaast activeren zij hun achterban door oplossingen aan te dragen en producten te ontwikkelen, die ondersteunen en verduidelijking geven bij de verduurzaming van de huisvestingsketen.

In 2015 vormt Reiner samen met Guido Meijer, John Lens en Marcus Boesenach de agendacommissie van dit platform. 

Foto: Claudia Reiner en John Lens

Deel dit artikel

permalink