Winnaar Energiestrijd Zorghuizen bespaart € 20.000

Zorghuis Sint Petrus uit Boekel is uitgeroepen tot winnaar van de Energiestrijd Zorghuizen met een besparing van 55% en € 20.000. In totaal hebben de 38 deelnemende zorghuizen in 3 maanden tijd € 200.000.

De top-3 bestaat naast winnaar Sint Petrus uit nummer 2 zorghuis Mariahoeve uit Den Haag, die 48% en € 34.000 bespaarde. Odendaal uit Sint-Oedenrode werd completeerde het 3-tal met een besparing van 44% en € 27.000. De besparingen zijn berekend op basis van de kWh-prijs van € 0,10 en de gasprijs van € 0,50.

Burgemeester Pierre Bos en wethouder Henri Willems van de gemeente Boekel, Urgenda-directeur Marjan MInnesma, Adrie van Osch van de raad van bestuur van BrabantZorg en Habion-directeur Peter Boerenfijn reikten de prijzen uit.

Geld besparen op positieve manier

De Energiestrijd Zorghuizen is een initiatief van Meneer de Leeuw, Urgenda en Habion in samenwerking met Natuur en Milieu Federaties en met medewerking van Eneco, Enelogic de Energiesprong en Intrakoop. Hiermee willen ze laten zien hoe zorghuizen op een positieve en betrokken manier geld kunnen besparen. Door in te zetten op bewuste gedragsverandering resulteert deelname hieraan in een positieve bijdrage aan het milieu.

Foto: Burgemeester Pierre Bos van Boekel overhandigt de 1e prijs aan José Habraken van St. Petrus.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Boekel, Noord-Brabant