RAI vindt bouwer voor parkeergebouw

Amsterdam RAI heeft overeenstemming bereikt over de realisatie van een 8-laags parkeergebouw aan de A10 en de Zuidas in Amsterdam.

Aan de Stegge Twello gaat dit multifunctionele parkeergebouw realiseren, dat 30 meter hoog wordt en zo’n 1.000 parkeerplaatsen krijgt.  Dit gebouw wordt naar de huidige duurzame maatstaven gebouwd.

“De eerste verdiepingen is met 7,20 meter extra hoog en krijgt een hoogwaardige afwerking, zodat deze etage van 2.500 m2 geschikt is als beursvloer of congresruimte voor onze klanten”, legt algemeen directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI uit. “Met een dusdanige vloerbelasting van de parkeervloeren zijn de etages op termijn ook inzetbaar als kantoorfuncties. Daarnaast biedt het dak van het parkeergebouw meerdere mogelijkheden om bij grote evenementen een extra paviljoen neer te zetten. Op deze manier is het parkeergebouw flexibel en aanpasbaar naar ontwikkelingen in de toekomst. Zo dragen we als Amsterdam RAI een steentje bij aan de circulaire economie.“

Oplevering in augustus 2016

Architect Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architeckten heeft het ontwerp gemaakt, op basis van de hoge stedenbouwkundige eisen van de Zuidas en de ESPA (European Standard Parking Association)-normering. De bouw start in september 2015, de oplevering staat gepland voor augustus 2016.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland