Driekwart bouwprofessionals niet bekend met gezondheidsdefinitie

Voor driekwart van de bouwprofessionals is het niet duidelijk wat precies verstaan wordt onder een gezond gebouw. Dat blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van Building Holland, onder ruim 400 bouwprofessionals.

Naast het centrale thema van Building Holland 2015, (Re)Building the Future, is gezondheid van gebouwen een belangrijk onderwerp dat wordt aangehaald. Maar wat is nu eigenlijk een gezond gebouw? Driekwart van opdrachtgevende- en opdrachtnemende partijen weten niet precies wat hiermee bedoeld wordt.

Strengere regels

Verder onderkent iets minder dan de helft van de bouwprofessionals (46 procent), dat de regels omtrent de ontwikkeling van dergelijke gezonde gebouwen in de afgelopen jaren strenger zijn geworden. Een kwart vindt dat de regels niet zijn aangescherpt. Programma’s van Eisen vanuit de opdrachtgever worden door iets minder dan de helft van de bouwprofessionals als strenger ervaren.

Label en verplichtstelling

Er zijn verschillende mogelijkheden om inzichtelijk te maken of een gebouw daadwerkelijk gezond is of niet. De totstandkoming van een label is een van de mogelijkheden, die door ongeveer de helft van de professionals wordt gezien als kans. 44 procent ziet een verplichtstelling door de overheid als een geschikte manier om de gezondheid van een gebouw inzichtelijk te maken.

Onderzoek Gezonde Gebouwen – bekijk de afbeelding op volledige grootte

Aanmelden voor Building Holland 2015

Ontdek tijdens Building Holland 2015 wat de volgende stap wordt bij het concretiseren van gezonde gebouwen. Tijdens Building Holland 2015 kunt u meer dan 125 kennissessies bijwonen. Daarnaast zijn er volop netwerkmogelijkheden. Aanmelden voor het event verloopt via Rebuildingthefuture.nl.

Deel dit artikel

permalink