Samen toekomstbestendige gebouwen vormgeven

Een gebouw is pas echt duurzaam als het gemakkelijk aangepast kan worden aan de behoefte van mensen die er wonen of werken. “Flexibel comfort is voor ons een denkwijze en een werkwijze, om toekomstbestendig te bouwen”, weet Peter Musters, adviseur bij VBI en een van de meer dan 100 sprekers op Building Holland 2015.

“Alleen wanneer een gebouw steeds in gebruik is, gaan we duurzaam om met de grondstoffen en de energie die nodig waren bij de bouw. Wij bouwen mee aan flexibele, gezonde en comfortabele woon- en werkomgevingen met een lange levensduur”, legt Musters uit.

Concreet aan de slag

Gedurende Building Holland 2015 hoopt hij kennis en visie uit te wisselen met professionals die oog hebben voor flexibiliteit, comfort en gezondheid als pijlers van een echt duurzaam gebouw. “Het liefst spitsen die gesprekken zich toe op nieuwe projecten die nog in een voldoende prille fase verkeren. Dan is er nog ruimte om de gedeelde inzichten te borgen en tegelijkertijd is het voldoende concreet om gericht aan de slag te gaan.”

Industriëler

Verder ziet Musters een doorbraak in het op een meer industriële manier organiseren en borgen van duurzaamheid. “Deze aanpak leidt automatisch tot lagere kosten en een sneller en veiliger bouwproces. VBI zet zich met tal van partners actief in om eigentijdse en toekomst bestendige gebouwen vorm te geven.”

Oproep

Ten slotte doet Musters een oproep aan alle deelnemers van Building Holland 2015. “Wij komen graag in contact met professionals uit de bouw- en vastgoedsector, om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen en versterken om duurzaamheid, flexibiliteit en comfort in alle projecten te realiseren en te borgen.

Volledige programma en registreren

Musters verzorgt de presentatie ‘Flexibel comfort’ tijdens Building Holland. Lees meer over de meer dan 125 kennissessies op de website (Re)Building the Future. Hier vindt u ook de mogelijkheid om zich aan te melden.

Deel dit artikel

permalink