Nieuwe titel: Duurzame Scholen Magazine

Op de openingsdag van Building Holland hebben Stichting Duurzame Scholen en Duurzaam Gebouwd hun nieuwe tijdschrift gepresenteerd: Duurzame Scholen Magazine.

In dit nieuwe magazine gaan initiatiefnemers Eric Carbijn, Gerard Lokhorst en Wietse Walinga in op de achterliggende reden. “Alles draait om kennisdeling”, legt Duurzaam Gebouwd-directeur Walinga uit, die inmiddels ook in het bestuur van Stichting Duurzame Scholen zit. “Maak gebruik van elkaars expertise en het brengt je verder. Zo gaan we jaarlijks 4 seminars organiseren om ook de duurzame scholen in de schijnwerpers te plaatsen. Maar dat is de spin-off. We starten met het magazine.”

Volgens Lokhorst, oprichter van Stichting Duurzame Scholen, is het tijdschrift bedoeld voor zowel de vragende kant als aanbodkant. “Het is vooral een laagdrempelig magazine. Prettig leesbaar, ook voor bestuurders en schoolleiders die minder technisch onderlegd zijn.”

Duurzame hogescholen en ScholenDossier

Daarnaast vertelt architect Thomas Bögl over de totstandkoming van het duurzaamste schoolgebouw van Nederland, het I/O-gebouw van Hogeschool Arnhem en Nijmegen, en komt het Rhijnspoorgebouw van de Hogeschool van Amsterdam aan bod. Dit laatstgenoemde gebouw heeft de hoogste duurzaamheidsscore ontvangen, die ooit is toegekend aan een onderwijsgebouw in Nederland: BREEAM-NL Excellent (4 sterren).

Verder is er aandacht voor het ScholenDossier, dat betrokkenen volledig inzicht geeft in de staat van schoolgebouwen. Zo kunnen schoolbesturen het onderhoud verantwoord en gefundeerd plannen en uitvoeren.

Building Holland 2015

Bent u nieuwsgierig geworden? Op Building Holland kunt u deze eerste editie van Duurzame Scholen Magazine zien en meenemen. Het tijdschrift ligt op het Paviljoen Stichting Duurzame Scholen: standnummers 11.209 en 11.210. Daarnaast is het magazine online te lezen, via het ISSUU-account van Duurzaam Gebouwd en via DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Deel dit artikel

permalink