De complexe relatie van gezondheid en gebouwen

“De complete kolom heeft kortetermijnprikkels, terwijl vastgoed de facto een langetermijnproduct is”, zegt Coert Zachariasse, directeur van Delta Development Group, in het nieuwe BREEAM-NL Magazine. Zachariasse komt als een van de nieuwe bestuursleden van de DGBC aan het woord in een meerkoppig interview over de relatie tussen gezondheid en gebouwen.

Naast Zachariasse geven Daan van der Vorm, directeur van VORM Holding en Bram Adema, directeur van Corporate Facility Partners hun visie. “Als we gezonde gebouwen nastreven, moeten we ook meten hoe productiviteit, welbevinden, gezondheid en geluk van mensen beïnvloed wordt”, vindt Adema.

Topscore en kantoorkwaliteit

Verder vindt u in BREEAM-NL 04 een rondetafelgesprek over de Markthal te Rotterdam, een projectartikel over de topscore die The Edge behaalde en een onderzoek naar de kwaliteit van de huidige kantoren in Rotterdam.

Ook zijn vaste rubrieken als Frequently Asked Questions (FAQ) en diverse nieuwspagina’s weer van de partij. Nieuw is BREEAM-NL voor Dummies, dat de technische theorie van verschillende credits vertaalt naar de praktijk.  

Lees BREEAM-NL Magazine #4 online.

Deel dit artikel

permalink