‘Keurmerk CSC is FSC voor beton’

Schröder Vastgoed gaat in een nieuw kantoorgebouw in Twente duurzaam beton toepassen. Dit is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met MVO Netwerk Beton.

Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens Building Holland in Amsterdam RAI.

Schröder Vastgoed wil met partijen meer nieuwe innovaties toepassen, zoals geopolymeren en terugname van beton aan het einde van de levensduur. Daarnaast gaat het bedrijf ook het gebruik van keurmerken voorschrijven zoals Beton Bewust. “Dit project gaat echter nog een stap verder. Naast innovaties op het gebied van klimaattechniek, wko-systemen en gezondheid werken wij met meerdere innovaties in duurzaam beton”, aldus Gerard Schröder.

CO2-uitstoot terugdringen

Namens MVO Netwerk Beton ondertekende programmamaker Stefan van Uffelen de samenwerkingsovereenkomst. “Samenwerking in de keten is volgens beide partijen cruciaal om grootschalig CO2-uitstoot terug te dringen”, vond Van Uffelen. “Soms is het daarvoor nodig om de keten op een andere manier te organiseren, zoals bij circulair beton. Daarom komen wij met het keurmerk CSC, dit is het FSC voor beton.”

Overigens gaat Beton Bewust CSC voor Nederland invullen.

Foto: de ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst met uiterst links Stefan van Uffelen (fotografie: Robert Tjalondo)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tim van Dorsten