Innovatieprijs voor ‘Schone bouw en noodstroom’

Croon Elektrotechniek heeft deze maand tweemaal de TBI Innovatieprijs gewonnen. In de categorie ‘Vernieuwende ideeën met de eigen inzending ‘Schone bouw en noodstroom’. En in de categorie ‘Gerealiseerde innovaties’ met de ‘Multi Floorbox’, een ontwikkeling in samenwerking met J.P van Eesteren en Wolter&Dros.

Volgens innovatiecoördinator Martin Kleintunte is het idee voor ‘Schone bouw en noodstroom’ ontstaan vanuit het uitgangspunt: hoe kun je duurzaam zijn op de bouwplaats, als je begint met een dieselaggregaat neer te zetten? “Daarnaast is het zo dat als er al elektriciteit op locatie beschikbaar is, de aansluiting hiervan op de bouwplaats kostbaar en tijdrovend is”, legt de man uit, die Croon Elektrotechniek bij de prijsuitreiking vertegenwoordigde.

Schonere stroom

“Hieruit ontstond het idee om een toepassing te ontwikkelen, waarmee men zelf duurzame energie op de bouwplaats kan opwekken.” De voordelen hierbij zijn geen dure investering in elektriciteit meer en schonere stroom, vertelt hij. “Daarbij hebben inmiddels veel steden last van de EU met betrekking tot het aangescherpte beleid op luchtkwaliteit.”

Doos zonder bodem en deksel

De ‘Multi Floorbox’ is een doos zonder bodem en zonder deksel. Hierin worden de kabels in beton gevat, die letterlijk met de ‘bouw meeschuift’. De innovatie bespaart tijd, want men bouwt ongeveer een dag sneller per etage. Daarnaast creëer je een betere maatvoering, wat materiaal scheelt.

Met de Innovatieprijs heeft TBI een podium gecreëerd voor vernieuwing en innovatie. De diverse TBI-ondernemingen presenteerden hun gerealiseerde innovaties. Tijdens deze uitreiking was er ook ruimte om kennis te delen en te vergaren. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TBI Holdings B.V.