Slimbouwen-keurmerk ook in 2015 op milieulijst

Het Slimbouwen-gebouwkeurmerk staat ook in 2015 op de milieulijst, die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft opgesteld. Opdrachtgevers profiteren bij de realisatie van een Slimbouwen-gebouw  van  fiscaal voordeel, door gebruik te maken van de Milieu Investeringsafstrek (MIA).

Door gebruik te maken van de MIA krijgt een opdrachtgever een investeringsaftrek van 13,5% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Het Slimbouwen-gebouwkeurmerk staat voor het 2e jaar op de lijst.

Flexibel en efficiënt

Producten en gebouwen die positief scoren op de FRED-waarden, worden beloond met het Slimbouwen-keurmerk. FRED staat voor Flexibiliteit, Reductie van de footprint, Efficiency en Duurzaam. Het doorvoeren van de visie Slimbouwen hoeft geen grote impact te hebben op het budget. Er wordt op een andere manier efficiënter samengebouwd  en ruimte gecreëerd in het budget. Dit wordt ingevuld door investeringen in gebruikskwaliteit, de opwek van duurzame energie, verhoging van flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Slimbouwen en milieulijst

Meer informatie over Slimbouwen vindt u op Slimbouwen.nl. Meer informatie over de milieulijst 2015 vindt u op de officiële website van RVO.

Deel dit artikel

permalink