De Witte Dame: van D naar A

Het historische rijksmonument De Witte Dame in Eindhoven is in 9 weken tijd ingrijpend vernieuwd, met name op het gebied van de installatietechniek. Met energielabel A als resultaat.

Van Hout en Ovvia hebben hiervoor gezorgd. Gezamenlijk zijn ze op zoek gegaan naar een technisch, financieel en maatschappelijk verantwoorde oplossing. Om de beste klimaat- en energieprestaties te realiseren, hebben ze gekozen voor een energiezuinig ventilatiesysteem op basis van warmteterugwinning en vraagsturing. Daarnaast komt de duurzame warmte en koeling van warmtepompen en stadsverwarming.

Optimale klimaatbeheersing

Garanties op de energieprestatie en het binnenklimaat zijn vastgelegd in een transparant energieprestatiecontract. Zo biedt Van Hout een prestatiegarantie van 10 jaar op de kwaliteit van het binnenklimaat en het energieverbruik. “Wij committeren ons hiermee aan minimaal verbruik en optimale besparingen”, vertelt Jan van Hout. “Worden de doelstellingen niet behaald, dan compenseren wij de opdrachtgever. Zo kan de exploitant van De Witte Dame zijn huurders optimale klimaatbeheersing bieden.”

Van D naar A

Dit nieuwe systeem voldoet aan alle eisen en wensen van de eigenaar en huurders. Door de maximale verduurzaming is de CO2-uitstoot ingrijpend gereduceerd van meer dan 20%. Daarnaast beschikt De Witte Dame door deze ingrepen niet meer over energielabel D, maar over A. De implementatie duurde slechts 9 weken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant