€ 200 miljoen voor Rotterdamse scholen

De gemeente Rotterdam investeert € 200 miljoen in de kwaliteit van schoolgebouwen. Dit liet wethouder Onderwijs Hugo de Jonge weten, tijdens de bijeenkomst ‘Gezonde samenwerking naar duurzame frisse scholen’.

Daarnaast benadrukte hij het belang van Frisse Scholen. “Hieraan dragen vernieuwende contractvormen als Design & Construct bij”, vond De Jonge (zie foto).

Het doel van deze bijeenkomst was om ervaringen te delen van samenwerking tussen de diverse partijen bij Design & Construct-contracten en het belang van Frisse Scholen voor de onderwijskwaliteit.

Energieprestatie, gezondheid en binnenklimaat

In het toekomstige gebouw van het Rudolf Steiner College in de Rotterdamse wijk Crooswijk kwamen schoolbesturen, wethouders, ambtenaren en bestuurders van regionale en lokale afdelingen van diverse branches bijeen. De renovatieopdracht voor dit schoolgebouw is verkregen met een Design & Construct-contract. Hierbij is onder meer geselecteerd op energieprestatie, gezondheid en binnenklimaat.

Opdrachtgever is de gemeente Rotterdam, samen met het schoolbestuur. Arconiko architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, het Zoetermeerse COMeG zorgt voor de bouwkundige uitvoering en Van Dorp Installaties draagt verantwoording voor de installaties. Deze partijen hebben zich verenigd in het Scholenbouw Collectief en werken project-overstijgend met elkaar samen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland