Zolder krijgt nieuw gezicht

Voor Ingrid Kramer uit Warmenhuizen is haar droomzolder werkelijkheid geworden. Zij won eind 2014 een prijs waarmee ze een transformatie van haar slaapzolder in de wacht sleepte.

Voorheen had Kramer een koude, oncomfortabele slaapzolder. “Een ongezellige kamer, met lelijke platen tegen het plafond”, weet Kramer. “Omdat het daarnaast een onprettige ruimte was – ijskoud in de winter en bloedheet in de zomer – voelde ik er weinig voor om hem op te knappen. Ik wilde er gewoon liever helemaal niet zijn.”

De prijs wordt aangeboden door Rockwool, waarbij de gehele renovatie werd uitgevoerd door Pronk Bouw uit Warmenhuizen, een van de ruim 220 gecertificeerde Rockwool-verwerkers in Nederland. Pronk Bouw startte begin 2015 met de renovatiewerkzaamheden.

Stiller en lagere stookkosten

Kramer merkte meteen verschil. “Direct nadat de steenwol isolatie van Rockwool was aangebracht, voelde de ruimte anders aan en was het stiller dan voorheen. Nu het helemaal af is, is het een stuk mooier geworden en zullen ook mijn stookkosten omlaag gaan.” De droomzolder-actie van Rockwool werd opgezet in samenwerking met Natuur & Milieu.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.

Meer nieuws uit Schagen, Noord-Holland