Gebieden centraal tijdens Duurzame Donderdag

Zo’n 100 deelnemers waren afgelopen donderdag 2 april aanwezig bij Duurzame Donderdag, dat tijdens Building Holland in Amsterdam RAI plaatsvond.

NeVaP-bestuurslid Menso Oosting vertelde dat het Nederlands Vastgoedexploitatie Platform al 4 jaar dit evenement rond duurzaamheid organiseert. “Vandaag hebben we ingezoomd op gebied, omdat gebouwen in gebieden staan en gebruikers in gebieden leven. Zowel het gebouw als het gebied moet duurzaam zijn.”

Kantoor-, winkel- en woongebieden

Na het algemene gedeelte gingen de deelsessies over kantoren, winkels en woningen, waarbij onder meer architect en stedenbouwkundige Hans Peter van Schooneveld van KuiperCompagnons aan het woord kwam. “Dit is een goed initiatief, want het maakt duidelijk wat duurzaamheid is. Dit zet veel mensen op scherp om hiermee in de praktijk verder te gaan.”

Deelsessievoorzitter Joost Vooijs van WPM ziet de noodzaak om de markt uit te leggen dat je duurzaamheid niet alleen moet benoemen in de vorm van techniek. “We moeten nadenken op welke manier wij vitale winkelgebieden gaan maken.”

Nog een wereld te ontdekken

“In de bouwwereld zit veel verborgen kapitaal”, merkte de internationaal bekende innovator en kunstenaar Daan Roosegaarde na zijn presentatie op. “Als we bereid zijn om te koppelen, zoals tussen een wegenbouwer en een kunstenaar, dan is er nog een wereld om te ontdekken.”

Duurzame Donderdag is een onderdeel van de duurzame samenwerking tussen NeVaP en Duurzaam Gebouwd. Bekijkt u bovenstaande video om een impressie te krijgen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door NEVAP