Maak de transitie naar een circulair businessmodel

De whitepaper ‘Realizing Opportunities of a Circular Business Model’ geeft praktische hulp aan beslissers die met circulaire economie aan de slag willen.

De circulaire economie roept op om beter gebruik te maken van hernieuwbare energie, CO2-uitstoot te verminderen en de bedreiging van klimaatverandering het hoofd te bieden. Nieuwe, dienstgerichte en financiële constructies, zoals betalen voor gebruik in plaats van voor bezit, bieden kansen voor opdrachtgevers, leveranciers en producenten om zich te onderscheiden.

Pioniers naar circulaire modellen

Volgens de Ellen MacArthur Foundation en McKinsey kan een triljoen dollar aan nieuwe waarde uit circulaire modellen ontstaan. “We zien pionier-ondernemers steeds vaker naar circulaire modellen gaan”, zegt Rob van den Heuvel, Senior Vice President Global Asset Management bij leasemaatschappij De Lage Landen (DLL). “Ze zetten zich in voor nieuwe ontwikkelingen, die een gunstige bijdrage leveren aan duurzaamheid. We hopen dat dit whitepaper andere ondernemers inspireert om het circulaire gedachtegoed in de eigen businesscase  in te bedden.”

Whitepaper

Download het whitepaper via de website van DLL.

Deel dit artikel

permalink