Besparing van € 200.000 dankzij 2.000 ledlampen

Wooncorporatie Woonbron en energiebedrijf Eneco vervangen de verouderde verlichting van de gemeenschappelijke ruimtes van huurflats door energiezuinige ledverlichting.

De komende maanden worden meer dan 2.000 oudere armaturen in de entreehallen, trappenhuizen en galerijen van woongebouwen in de regio Rotterdam vervangen.

50 ton minder CO2

De nieuwe ledverlichting gaat 5 maal langer mee dan de bestaande verlichting en verbruikt ongeveer de helft aan stroom. In totaal bespaart Woonbron in 15 jaar ruim € 200.000 op haar energiekosten. Ook het milieu profiteert, want dankzij het lagere energieverbruik komt bijna 50 ton minder CO2 vrij ten opzichte van de huidige verlichting.

Bert Wijbenga (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron, links op de foto) en Eneco Zakelijk-directeur Bram Poeth (rechts op de foto) hebben begin april een raamovereenkomst, waarin ze dit hebben afgesproken. Eerder al – in 2012 – zijn beide bedrijven een strategische samenwerking aangegaan, waarin dit verlichtingsproject een volgende stap is.

Zonnepanelen op eengezinswoningen en woongebouwen

Daarnaast worden jaarlijks 1.500 HR cv-ketels geplaatst binnen het bezit van Woonbron. Deze corporatie verduurzaamt verder haar bezit door zonnepanelen te plaatsen. Het gaat hierbij om zowel individuele panelen op eengezinswoningen als collectieve systemen op woongebouwen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland